.Coldplay. Fix You (Te confortaré)  

 

«ja teniu entre vosaltres el qui ve després de mi»

 
  

 
 
 
 
 
 
Lectura del llibre d’Isaïes

L’Esperit del Senyor Déu reposa sobre meu, perquè el Senyor m’ha ungit, m’ha enviat a portar la bona nova als desvalguts, a curar els cors adolorits, a proclamar als captius la llibertat, i als presos el retorn de la llum, a proclamar l’any de gràcia del Senyor. Aclamo el Senyor ple de goig, la meva ànima celebra el meu Déu, que m’ha mudat amb vestits de victòria, m’ha cobert amb un mantell de felicitat, com el nuvi coronat amb una diadema, com la núvia que s’engalana amb joiells. El Senyor Déu farà germinar el benestar i la glòria davant de tots els pobles com la terra fa créixer la brotada o el jardí fa néixer la sembra.

Is 61,1-2a.10-11

Salm Responsorial

R. La meva ànima celebra el meu Déu. 

La meva ànima magnifica el Senyor, 
el meu esperit celebra Déu que em salva, 
perquè ha mirat la petitesa de la seva serventa. 
Des d’ara totes les generacions em diran benaurada. R

Perquè el Totpoderós obra en mi meravelles. 

El seu nom és sant,
i l’amor que té als qui creuen en ell 
s’estén de generació en generació. R

Omple de béns els pobres,
i els rics se’n tornen sense res. 
Ha protegit Israel, el seu servent, 
s’ha recordat del seu amor. R

Sl Lc 1,46-48.49-50.53-54 (R.: Is 61,10b)

Lectura de la primera carta de sant Pau als cristians de Tessalònica

Germans, viviu sempre contents, no us canseu mai de pregar, doneu gràcies en tota ocasió. Això és el que Déu vol de vosaltres en Jesucrist. No sufoqueu l’Esperit, no desestimeu els dons de profecia, examineu-ho tot i quedeu-vos allò que trobeu bo, guardeu-vos de tota ombra de mal.

1Te 5,16-24

Lectura de l’evangeli segons sant Joan

Déu envià un home que es deia Joan. Era un testimoni; vingué a donar testimoni de la Llum, perquè per ell tothom arribés a la fe. Ell mateix no era la Llum; venia només a donar-ne testimoni. Quan els jueus van enviar-li, des de Jerusalem, sacerdots i levites per interrogar-lo, el testimoni de Joan fou aquest. Li preguntaren: «Qui ets tu?» Ell, sense cap reserva, confessà clarament: «Jo no sóc el Messies.» Li preguntaren: «Qui ets, doncs? Elies?» Els diu: «No el sóc.» «Ets el Profeta que esperem?» Respongué: «No.» Li digueren: «Doncs, qui ets? Hem de donar una resposta als qui ens han enviat: què dius de tu mateix?» Digué: «Sóc una veu que crida en el desert: “Aplaneu el camí del Senyor”, com diu el profeta Isaïes.» Alguns dels enviats, que eren fariseus, li preguntaren encara: «Per què bateges, doncs, si no ets el Messies, ni Elies, ni el Profeta?» Joan els respongué: «Jo batejo només amb aigua, però, tot i que no el coneixeu, ja teniu entre vosaltres el qui ve després de mi; jo no sóc digne ni de deslligar-li la corretja del calçat.» Això va passar a Bet-Ània, a l’altra banda del Jordà, on Joan batejava.

Jn 1,6-8.19-28

"Ens cal ser «veu que clama en el desert»"

A la sinagoga de Natzaret (Lc 4,16s) Jesús amb l’oracle messiànic d’Is 61,1-2a presentarà el seu programa: L’Esperit del Senyor Déu reposa sobre meu perquè el Senyor m’ha ungit.
Amb quina missió? M’ha enviat a portar la Bona Nova als desvalguts, a proclamar als captius la llibertat i sobretot proclamar l’any de gràcia del Senyor.
Abans el profeta ha recordat: Són les vostres culpes les que han obert un esvoranc entre vosaltres i el vostre Déu (Is 59,2). Ara l’oracle sobre la nova Jerusalem canta el goig dels qui s’han deixat salvar pel Senyor. La meva ànima celebra el meu Déu que m’ha mudat amb vestits de victòria.
L’Apòstol dona directrius amb dos nuclis temàtics: l’actitud constant davant Déu (v. 16-18) i les experiències carismàtiques (v. 19s).
Destaca l’exhortació a viure «sempre» contents, pregar «sense cansar-se mai» i donar gràcies «en tota ocasió».
Davant les manifestacions carismàtiques, Pau exhorta a defugir actituds superficials: ni exclusió apriorística (No sufoqueu l’Esperit) ni adhesió indiscriminada. Examineu-ho tot i quedeu-vos allò que trobeu bo.
Després de la Immaculada, l’altre personatge clau a l’Advent és el Baptista: home amb història que ve de dalt. Déu envià un home que es deia Joan.
Li pregunten «Qui ets tu?» i diu: Sóc veu que crida en el desert: «Aplaneu el camí al Senyor» essent testimonis de vivències personals.
Escolta Déu i viu allò que et diu i així transmet el missatge fet vida en la teva persona.
Joan era la llàntia encesa (Jn 5, 35) de qui tots pensaven si no fóra potser el Messies (Lc 3,15), però que confessà «Jo no sóc el Messies» sinó testimoni vingut a donar testimoniatge de la Llum perquè per ell tothom arribés a la fe.
Nadal: el preparo expressant la meva fe?

Mn. José Luis Arín

Música Sacra

Con el nombre de Música Sacra agrupamos las obras musicales cristianas que a lo largo de la historia han creado los grandes compositores para destacar la obra de Dios. Nació en Europa en la Alta Edad Media con los ritos cristianos en el ámbito de las iglesias. Los antiguos cantos medievales dieron paso a las Misas y Cantatas del Barroco.

La época dorada de la música religiosa se inicia con los cantos gregorianos, alcanzan la mayoría de edad con Johann Sebastian Bach, continúa con Mozart y finaliza con las Misas de Beethoven. Mas tarde la musica sagrada deja de tener tanta importancia en la vida social y los compositores se acuerdan de ella excepcionalmente.

Glória de Vivaldi

Réquiem de Mozart Passió segons sant Joan. Bach
El Messies de Händel I El Messies de Händel II El Messies de Händel III
La Passió segons sant Mateu I La Passió segons sant Mateu II Messa da Réquiem de Verdi


 

  

 

 
 
 
 
IMATGES